Klinik Akubalans Uppsala

Hösnuva och allergier

Allergi beror på att ditt immunförsvar är överkänsligt och reagerar på ämnen som normalt är harmlösa, de kan antingen vara årstidsbundna, som hösnuva och pollenallergi. Du kan också vara allergisk mot pälsdjur och kvalster som är oberoende av årssäsong.

Histamin hämnarna som man köper både receptfritt och på recept på apoteket stänger av histamin påslaget, många blir väldigt trötta av medicinerna samt att det behandlar inte orsaken ett överkänsligt immunförsvar, enligt biomedicin.

Orsaken enligt kinesisk medicin är bland annat:

överaktivt trä och svag jord (1)  – nysningar, täppt eller rinnande näsa,röda och kliande ögon, irritation även magproblem är vanligt. Trötthet kan vara ett påtagligt problem och många har svårt att koncentrera sig.  En del personer upplever sig degiga i huvudet. Du kan också få problem från andningsvägarna tex hosta eller att det blir tungt att andas.

För att kunna vara specifik i just ditt fall så är det en diagnos enligt kinesisk medicin som behövs för att kunna ge en god behandling.
Det är bra att börja förebyggande behandling tidigt på säsongen för att stärka immunförsvaret och balansera de fem faserna.

(1) Har du hört talas om fem faser?