Klinik Akubalans Uppsala

Marco Bergh Akupunktur Friskvård

Efter att ha gått ut Hammersmith and Westminister College i London så tog livet mig till en femårig utbildning i Kinesisk medicin, år 1990-1995. Den kursen var ingående och omfattade disciplinerna kinesisk örtmedicin,  akupunktur och moxibustion. Det bästa med kursen är att den fick mig att inse att all kunskap om hälsa och medicin är en livslång lära.

Charlie Buck:  “…One great thing about this path in life is that we will never run out of avenues to explore.”

På 90-talet studerade jag på Traditional Medicine Institute, Ho Chi Minh (Saigon) Vietnam. Ett statligt universitets sjukhus med 500 vårdplatser. De har sen många år ett utvecklat samarbete mellan Vitnamesisk / kinesisk medicin och biomedicin (västerländsk medicin). Det var en speciell och spännande upplevelse i mitt liv som har format mycket av mitt personliga utövande av kinesisk medicin. På sjukhuset i Ho Chi Minh var det många som utövade qi gong i form utav gong fu, taiji chuan och meditation och patienterna uppmuntrades att ta upp dessa hälsofrämjande kampkonster.

Under femton månader arbetade jag på Central Middlex hospital i London med att ge akupunktur behandling en gång i veckan till patienter med sjukdomen sickelcellanemi. Det var en givande tid för mig och de preliminära resultaten var positiva. Tack till Professor Sally Claire Davies att jag fick vara där.

Din friskvårds och akupunkturspecialist på Akubalans Uppsala, är Marco Bergh – medlem i Svenska Akupunkturförbundet. akupunkturforbundet

Adress:
Hågavägen 188, Hågaby Centrum

— Ta buss 2, eller om du kommer med bil finns det gratis parkering

Boka Tid