Klinik Akubalans Uppsala

Mat som medicin – Kinesisk Kostlära

Mat som medicin – Kinesisk Kostlära

Klinik Akubalans Uppsala Presenterar och Rekommenderar varmt:

Två dagars kurs i ‘Mat som medicin – Kinesisk Kostlära’
Peter Torssell, Studierektor Svenska Akupunktur Akademin

Den här kursen kommer att utveckla dina möjligheter att inkorporera mat med terapeutiska ändamål för dina patienter och är riktade till er som har förkunskaper i Kinesisk medicin tex. akupunktörer, shitsuterapeuter och nuvarande TKM studenter.
Peter Torssell har fokuserat på mat i sin akupunktur klinik och även skrivit boken “Kinesisk kostlära”, han är även en av Europas främsta lärare i ämnet.
Kursen ’Mat Som Medicin – Kinesisk Kostlära’ fokuserar på de vanligaste åkommor som akupunktörer ser i deras dagliga kliniska verksamhet:

“Ibland uppnås inte resultat om man inte ser vad i kosthållningen som behöver ändras. TKM:s styrka att förebygga, rehabilitering och att hjälpa funktionella problem excellerar i kinesisk kostreglering med inslag av modern kunskap.”

Peter Torssell, Studierektor Svenska Akupunktur Akademin

Kursinnehåll
Teorier:
– Ätandeprinciper
– Matens natur (temperatureffekter)
– Matens smaker och 5 element
– Matens färger
– Matens Qi Wei och tallriksproportioner
– Matens funktioner (effekter)
– Fukt, slem, vind och fawu
– Olika populära dietmetoder för hälsa och viktkontroll

Behandling och Rådgivning
I kursen får man lära sig att ge kostråd utifrån följande begrepp inom traditionell kinesisk medicin. Förutom 4 viktiga steg i kostrådgivning:
– yin yang
– kyla hetta
– xu shi (tomhet och fullhet)
– qi rörelser
– zang fu (organ) där mjälte, magen och lever betonas
– specifika kostrecept för diverse hälsobesvär och syndrom
– vissa nödvändiga kunskaper utifrån västerländsk nutrition

Boka din plats här på event sidan eller till Marco Bergh
e-post mbergh1@yahoo.se

Två dagars kurs i ‘Mat som medicin – Kinesisk Kostlära’
kostar endast 2,500 kr